ENGINEERING

ENGINEERING

Al meer dan 30 jaar werkt onze bouwkundige afdeling – naast de eigen ontwerpen – ook plannen uit van andere architectenbureaus. Dat kan in opdracht van ontwikkelaars, aannemers of architecten zijn.

Sinds 2010 zijn we begonnen met BIM en werken we ons bouwkundige tekenwerk uit in wat de hedendaagse standaard is in de Nederlandse bouwwereld: Revit.

Vanaf het begin werken we in combinatie met 3B, de Autodesk Revit-applicatie van ICN Solutions.

We werken vanuit een vooraf vastgesteld BIM-protocol, dat vanuit de opdrachtgever wordt aangereikt en per opdrachtgever / aannemer kan verschillen.

BIM

Dankzij onze kennis en expertise in bouwkundig tekenwerk en in Revit zijn we in staat om deel te nemen aan BIM-processen. Hierin is integrale samenwerking van alle ketenpartners essentieel. We werken met gelinkte modellen waarin iedereen gelijktijdig werkt en het constructiemodel, het bouwkundig model en het installatiemodel zijn samengevoegd. Het doel is dat ieder element maar één keer wordt getekend, waardoor ellenlange clashtrajecten worden voorkomen. Door gelijktijdig vanuit verschillende disciplines naar een model te kijken, worden fouten eerder opgespoord en lopen ontwerpprocessen parallel in plaats van achter elkaar.

Dankzij de BIM-techniek worden we niet alleen ingeschakeld voor ‘vierkante meter tekenwerk’, maar als bureau dat in iedere fase van het ontwerpproces toegevoegde waarde kan creëren. We zien dat de ontwikkelingen zich in hoog tempo aandienen, en dat wij hier in mee blijven gaan.

Meer weten?

Met meer dan 10 jaar ervaring zijn we in staat om bouwkundig tekenwerk op een steeds hoger niveau uit te werken.

Met zich steeds verder ontwikkelende sofware stellen we ons tot doel zoveel mogelijk aan te sluiten bij de werkmethodiek van de opdrachtgever of aannemer. Dit doen we uiteraard in de BIM basis ILS. Door onze expertise bij aanvang van een uitvoeringsmodel in te brengen, kunnen processen goed op elkaar worden afgesteld.

Wilt u meer weten over onze engineeringsafdeling, stuur dan een bericht naar ons secretariaat.

image image image image