Home

Bureau

Projecten

Nieuws

Vacatures

Contact

 


 


Zwanendreef 2    2841 NT  Moordrecht    tel 0182-372983    fax 0182-378340    info@vensterarchitekten.nl

Venster Architekten
/ NIEUWS  

Vennenkwartier Zaandam..21.08.2019

In Zaandam ontwierpen wij 21 statige rij- en hoekwoningen. Inmiddels zijn op 1 na alle 21 woningen in het Vennenkwartier Zaandam verkocht. Binnenkort wordt gestart met het boren van de bronnen van de individuele warmtepompen voor de woningen. Daarna start de bouw van de woningen.
www.vennenkwartierzaandam.nl


Opdrachtgevers: Novaferm Vastgoedontwikkelaars


Ontwikkeling Parkzoom 3..19.03.2018

Samen met de Gemeente Lansingerland en veel andere partijen zijn wij bezig om van Parkzoom 3 in Bergschenhoek een dorpse en afwisselende woonbuurt te maken. De ca. 250 woningen zijn gelegen aan intieme woonstraten, brede waterpartijen en een groene centrale Brink.

Opdrachtgevers: BPD Gebiedsontwikkeling | Aannemersbedrijf Batenburg | Zondag Ontwikkeling | Bouwbedrijf Frans Vink & Zonen
Stedenbouw: mdbs


Schoorstenen!..02.03.2018

Vandaag beoordeelde architect Richard van Tiggele de schoorstenen voor het project De Horn.
Pfff, wat groot... en wat mooi worden ze! Daar kunnen heel wat cadeautjes doorheen op 5 december...

Opdrachtgever: BPD Gebiedsontwikkeling
Aannemer: Van Rhijn Bouw BV


Nog één appartement!..22.01.2018

Er is nog één appartement te koop in Le Perron Woerden... wie wil?!
www.woerdencentraal.nl


Start bouw Parkzijde Utrecht..22.01.2018

De bouw van het prachtige project Parkzijde in Utrecht, start waarschijnlijk eind februari. Voor alle info hou de website in de gaten:
www.woneninparkzijde.nl


Bijzonder ouderinitiatief realiseert thuis voor hun kinderen..03.10.2017

Ouderinitiatief Stichting Anderdak zocht naar een woonplek voor hun kinderen met een verstandelijke beperking; een eigen plek waar ze een veilig, gezellig, vertrouwd en geborgen thuis vinden, maar ook midden in de samenleving staan. Met enkele ontwerpingrepen bouwden we een rij van 9 gezinswoningen om tot woonvoorziening voor 15 energieneutrale appartementen, in opdracht van Trivire en Van Wijnen. “Hier wonen onze kinderen niet op een speciaal terrein, maar midden in een woonwijk, net zoals ieder ander. Het maakt spontane ontmoetingen met bewoners uit de buurt mogelijk," aldus Maria Vermeeren, initiatiefneemster van de Stichting. Meer van dit interview is te vinden op:
www.vanwijnen.nl/actueel/bijzonder-ouderinitiatief-realiseert-thuis-kinderen


Start verkoop Tuinen van Wils..28.09.2017

Aanstaande vrijdag 29 september start de verkoop van het mooie nieuwbouwproject 'Tuinen van Wils'. Deze locatie ligt aan de ecologische groenstructuur van de Schenkzone in de wijk Bezuidenhout in Den Haag (The Hague, Netherlands).
De woningen hebben een moderne uitstraling door de baksteenarchitectuur en platte daken. De plasticiteit in het ontwerp is groot, door dieptewerking van de ver overstekende luifel bij de dakrand, verschillen in verdiepingsgrootte en positie van de dakterrassen.De ontwerpen zijn geïnspireerd door het werk van de architect Jan Wils en vallen o.a. op door de horizontaliteit, betonbanden, erkers, bloembakken en de schoorstenen die langs de gevel zichtbaar zijn.
www.detuinenvanwils.nl

Opdrachtgever: Janssen de Jong Projectontwikkeling


GROEN!..19.09.2017

In Sluispolder West in Maassluis wordt een bijzondere, nieuwe buurt gerealiseerd rond het bestaande Da Costaplein: GROEN! Een kleinschalig tuindorp dat heel veel ruimte biedt aan haar bewoners, én aan heel veel groen. GROEN krijgt daarom niet minder, maar juist meer bomen dan nu. Aan de voorzijde van de woningen komen mooie groenstroken en achter de woningen beschutte groene hofjes Het vele groen in de wijk wordt stijlvol omzoomd met authentieke hagen. Zo wordt elke straat op zijn eigen unieke manier verrassend groen!
www.woneningroen.nl

Opdrachtgever: Van Wijnen Groep N.V.


De Horn verrijkt met archeologische vondst..05.09.2017

Tijdens de voorbereidingen van de bouw van het deelplan Vlieteiland in De Horn, is een bijzondere ontdekking gedaan. In de bodem is de hele fundering van een houten korenmolen aangetroffen. Deze molen is waarschijnlijk rond 1700 gebouwd. In overleg met de ontwikkelaar wordt de bebouwing van Vlieteiland nu zo aangepast, dat het monument voor het publiek zichtbaar gemaakt kan worden.

Lees het artikel op:
www.katwijk.nl/nieuws/bericht/de-horn-verrijkt-met-archeologische-vondst


Sluispolder west..28.08.2017

De wijk Sluispolder-West in Maassluis wordt vernieuwd.
De start van de bouw is, samen met Maasdelta Groep en Van Wijnen vlak voor de zomervakantie feestelijk ingeluid!
www.sluispolder-west.nl

Opdrachtgever: Maasdelta Groep
Aannemer: Van Wijnen Groep N.V.


De Hofburgh in verkoop..18.08.2017

In het centrum van het prachtige Ouddorp verrijst een groen en autoluw hof met levensloopbestendige woningen. Op zaterdag 9 september, tussen 9.30 en 12.00 uur kunt u zich melden als potentiële koper voor een appartement of woning in De Hofburgh.
www.dehofburgh.nl

Opdrachtgever: De Langen & van den Berg


Startsein bouw Land van Valk..19.06.2017

Vorig jaar zijn wij in workshops door de potentiële kopers aangewezen als favoriete architect voor het deelplan Valkhorst fase 5A in het Leerpark in Dordrecht, nu bekend onder de naam Nieuw Land van Valk.
Vorige week gaven wethouder Peter Heijkoop en directeur ontwikkeling Heijmans Arjan Geelen het officiële startsein voor de bouw van de woningen, waarvoor wij ons hebben laten inspireren op het achtergelegen, bestaande Land van Valk.
www.nieuwlandvanvalk.nl

Ontwikkeling: Heijmans
Stedenbouw: West 8 Urban Design & Landscape Architecture


Het Groene Hart fase 2​ in verkoop..28.03.2017

In de zomer van 2017 gaat de 2e fase van Het Groene Hart in Waterzicht Oosterheem​ in verkoop. Je woont hier straks schitterend aan de groene uitloper van het Heempark of aan het water. Voor deze fase ontwierpen wij tweekappers en een vrijstaande villa.
www.nieuwbouw-romantischwaterzicht.nl/nieuws/maak-kennis-met-de-woningen-van-het-groene-hart-fase-2

Opdrachtgever: ERA Contour


Wetering Eiland fase 1 ..22.03.2017

Intiem, waterrijk en met een klassieke uitstraling. Zo kenmerkt Wetering Eiland zich. Het merendeel van de rijk gedetailleerde woningen heeft een achtertuin aan de wateroever. Daarnaast zijn er verschillende bijzondere hofjes, zoals het Eikenhof waar de woningen gegroepeerd zijn rondom een grote Eik. In dit plan komen straks prachtige herenhuizen, half vrijstaande woningen en luxe vrijstaande villa’s. De meanderende straat kent een dorps karakter met verrassende uitzichten. Kinderen kunnen via een spannende verbinding het water over naar het naastgelegen wijkpark, daarnaast is er speelruimte op het eiland zelf.
www.parijsch.nl/wetering-eiland-fase-1-7

Opdrachtgever: Heijmans Vastgoed


Hoge Weide Utrecht..12.02.2017

Venster Architekten en Hurks winnen tender in Hoge Weide Utrecht (stad).
Hurks vastgoedontwikkeling is door Bureau NegenTien namens de gemeente Utrecht geselecteerd voor de ontwikkeling en realisatie van kavel 1.1 Hoge Weide (Utrecht, Leidsche Rijn). Het betreft een stedelijk bouwblok met 34 grondgebonden koopwoningen. Alle woningen zijn energieneutraal.

www.hurks.nl/nl/over-ons/nieuws/Hurks-wint-tender-kavel-1-1-Hoge-Weide


Eerste paal Rhenomare De Meern..27.01.2017

Woensdag 25 januari jl. is officieel het startsein gegeven voor het slaan van de eerste paal van het project Rhenomare in De Meern,
63 energiezuinige huurwoningen in de vrije sector.
Binnen ongeveer achttien maanden worden er drie woningblokken gebouwd met elk een uniek karakter.


Opdrachtgever: SUSTAY | verantwoord wonen
Aannemer: Schutte Bouw
Verhuur: ASR


Start bouw Wonen in Helsdingen..27.01.2017

Dinsdag 24 januari gaven Philip Smits en wethouder André Landwehr en enkele kopers het startsein voor de bouw van de wijk Wonen in Helsdingen in de Gemeente Vianen. Tevens werd direct daarna aangevangen met de verkoop van fase 2. De duurzame wijk is volledig in cocreatie met toekomstige bewoners ontwikkeld.


Opdrachtgever: Blauwhoed
Aannemer: Ballast Nedam
Verhuur: SVP Architectuur en Stedenbouw


Nieuwbouw Haags Vermeerkwartier opgeleverd..31.10.2016

In de media aandacht deze week voor de stedelijke vernieuwing van 200 woningen, verdeeld over 5 bouwblokken, in het Haagse Vermeerkwartier. De eerste twee bouwblokken, bestaande uit 52 koopwoningen en 41 huurwoningen voor Syntrus Achmea zijn eind dit jaar volledig gereed.
Venster Architekten volgde in het ontwerp de historische contouren van de oude bebouwing. Samen vormen de woningen een mix van stedelijke, maar tegelijkertijd ook kleinschalige architectuur. Er zijn verschillende woningtypes in allerlei varianten. Zo maakt een intiem hofje aan de Mijtensstraat deel uit van het ontwerp en bevindt zich aan de zijde van de Vermeerstraat een groen parkje.
www.dearchitect.nl/nieuws/2016/10/28/nieuwbouw-haags-vermeerkwartier-opgeleverd.html

Opdrachtgever: Van Wijnen Groep N.V.


19 Hofwoningen in de verkoop..28.10.2016

27 oktober j.l. was de start verkoop van de 19 hofwoningen in Het Balkon van Maassluis. Meer informatie is te vinden op:
www.hetbalkonvanmaassluis.nl

Opdrachtgever: BPD Gebiedsontwikkeling
Aannemer: Waal


Oplevering Sophiastaete..19.10.2016

Oplevering appartementengebouw Sophiastaete De weg naar Kralingen!

Opdrachtgever: Woonstad Rotterdam
Ontwikkelaar: Pulse Urban Projects
Aannemer: Van Wijnen Groep N.V.


Nieuw Land van Valk in verkoop..17.10.2016

47 woningen in meer dan 13 types, ontworpen in cocreatie met de potentiële kopers, zijn afgelopen zaterdag onder grote belangstelling in verkoop gegaan in Nieuw Land van Valk in Dordrecht.
www.nieuwlandvanvalk.nl

Opdrachtgever: Heijmans


Wonen in Helsdingen Fase 2..05.10.2016

Cocreatieavond Wonen in Helsdingen fase 2 van start!
www.woneninhelsdingen.nl

Opdrachtgever: Blauwhoed


Design & Build selectie energieneutraal complex te Noordwijk gewonnen!..03.10.2016

Met een nieuw uitgewerkt plan hervat de Noordwijkse Woningstichting haar bouwprogramma. Aan het Rederijkersplein komen 40 zorggeschikte appartementen in een energieneutraal complex. Het geselecteerde plan van Venster Architekten en Van Wijnen Groep N.V. uit Haarlemmermeer is een moderne variant op het hofje: een vierkant gebouw, met een opening die toegang geeft tot een binnenruimte met een tuin en parkeergelegenheid. Naar verwachting zal begin 2018 worden gestart met de bouw.

Link: https://nws-online.nl/nieuws/veertig-zorggeschikte-appartementen-aan-het-rederijkersplein


Zomerland uit de steigers ..06.09.2016

De 14 starterswoningen van het project Zomerland zijn prachtig uit de steigers gekomen! De dijkwoningen zijn gelegen op de hoek van de Zuiderdiepstraat en de Molenkade en vormen een mooie nieuwe entree naar Stellendam.
Opdrachtgever en aannemer:
De Langen & van den Berg


Woerden Centraal..05.09.2016

Mooie tussenstand van deze centrale nieuwe woonwijk in Woerden. Alle woningen zijn één voor één met de toekomstige bewoner in individuele sessies ontworpen, evenals het appartementengebouw, waar 20 verschillende appartementen een markant landmark vormen voor Woerden.

Opdrachtgever: Bolton Ontwikkeling
Stedenbouwkundig ontwerp: KuiperCompagnons


Bedrijfshal Waalwijk..02.09.2016

In Waalwijk is begonnen met de nieuwbouw van een bedrijfshal voor SIG Air Handling Nederland. Inatherm B.V., Interland Techniek, HC KP, HC PS en Sig Air Handling International zullen zich hier vestigen. Aannemer is Kleingeld uit Waalwijk. Op onderstaande link kan je de bouw live volgen.
http://bouwview.rpq.nl/project_kleijngeld_tielenstraat_waalwijk.htm


Stenen uitzoeken De Horn..02.09.2016

En weer stenen uitzoeken deze week voor een gloednieuw project!
Samen met Mariët Jaarsma van BPD Gebiedsontwikkeling Delft zoeken naar de juiste sfeer voor het project De Horn in Rijnsburg
http://www.nieuwbouw-dehorn.nl/


Stenen uitzoeken Nieuw Land van Valk..30.08.2016

Gisteren heeft architect Richard van Tiggele samen met Tessa Dekkers van opdrachtgever Heijmans in de prachtige showroom van Aberson te Breda stenen uitgezocht voor het project Nieuw Land van Valk. Het project zit vol met verrassende metselwerkdetails. Op deze foto's wordt dat al een beetje zichtbaar...


Nieuw plan voor Janssen de Jong..03.06.2016

Woensdag 1 juni nieuwe plannen gepresenteerd voor een prachtige nieuwe buurt in Den Haag. Enthousiaste reacties!
Opdrachtgever: Janssen de Jong Projectontwikkeling